maanantai 28. lokakuuta 2013

Great Ocean Road

Heräsin toissaviikon perjantaina 5.20. Pistin itseni valmiiksi kun mua piti tulla kyyti hakemaan puolentunnin sisään. No tunnin päästä auto saapui pihaan ja hyppäsin tavaroiden kanssa kyytiin. Mentiin tarkistamaan renkaiden kunto huoltoasemalle ja sieltä vieressä olevaan mäkkiin.
Eihän me nyt niin aikasin ilman kahvia oltais selvitty! Lähdettiin sitten ajamaan ja gps neuvo reittiä. Ajattelin kuitenkin kertovani uuden nopeamman reitin motarille, mutta loppujen lopuksi oltiin umpikujassa ja jouduttiin kuuntelemaan gps neuvoa... hehe ei siis kannata kuunnella mun ajo-ohjeita!

Meidän ensimmäinen pysähdys oli Torquayn Bells Beachilla. Ajettiin kahdella autolla kun meitä oli matkassa kuusi. Ensin kesti vähän aikaa ennenkun löydettiin toinen auto, mutta sen jälkeen käveltiin rannalla ja ihailtiin maisemia(ja surffareita).
Minä, Codi ja Ella
Minä ja Ella
Jatkettiin sitten matkaa ja pysähdyttiin muutamalla nätillä rannalla ja pysähdyspaikalla!
Pysähdyttiin Lornessa sijaitsevalla majakalla ja käytiin ylhäällä majakalla sekä kahdella rannalla.
Oli tosi upeat maisemat ja lämmin päivä :)
Meidän seuraava pysähdys oli Erskine-nimisillä vesiputouksilla. Käytiin hakemassa kaupasta sitä ennen vähän ruokaa syötäväksi vesiputouksen juurella.
Ei pidetty mitään kiirettä vesiputouksilla. Syötiin lounasta, rentouduttiin, juteltiin ja otettiin kuvia! Kunnes matka jatkui...
Yhtäkkiä Amy pysäytti auton meidän edessä ja viitto kaikki ulos. Mietittiin että mikä sille nyt oikeen tuli kunnes huomattiin kaikki ihan tien vieressä oleva villi koala! Kuinka söpöä :)
Saavuttiin sitten vihdoista viimein meidän Surfers Side hostellille ja meidät otti vastaan vanha nainen, joka sitten näytti meille kaikki tilat ja kerto tarinoita. Tosin kukaan meistä ei pahemmin kuullut mitä se puhu, kun se puhu niin hiljaa... No pääasia oli, että meidän huone löyty ja saatiin tavarat siirrettyä autosta sinne. Käytiin vielä kaupassa hakemassa ruokaa ja kokattiin hostellilla.
Illalla päätettiin mennä rannalle, joka oli ihan meidän hostellin takana. Pelattiin siellä hauskoja pelejä ja tutustuttiin Melbourne Universityssä opiskeleviin vaihto-oppilaisiin! Nää vaihto-oppilaat halus jossain vaiheessa tehdä nuotion(mikä osottautu ihan hyväks ideaks kun oltas muuten jäädytty) ja tehtiin sellanen pieni. Yhtäkkiä jostain tupsahti australialainen 17v poika, joka kysy että missä kaikki on. Ei ihan ymmäretty heti mitä se haki, mutta loppujenlopuks kävi ilmi, että kyseinen paikka missä me oltiin oli paikallisten nuorten tapaamispaikka ja siellä oli kuulemma samaisena yönä ollut suunnitelmissa tehdä kokko :D Aika jännä sattuma, että me vaan oltiin niiden salaisessa tapaamispaikassa nuotion ääressä ja niillä oli sovittuna tollanen samalle illalle. No jossain välissä sieltä sitten tuli vähintäänkin kymmenen aussia kyläilemään meidän nuotiolla...

Ei kommentteja: