maanantai 5. maaliskuuta 2012

Roadtrip to Pinnacles and Lancelin

Lauantaina herättiin aikasin ja lähettiin ajamaan pohjoseen kohti Pinnaclesia Saran ja kahden saksalaisen tytön kanssa. Pysähdyttiin about tunnin ajomatkan jälkeen pienelle huoltoasemalle, missä oli emuja :)



autosta otettuja maisemakuvia..






Jatkettiin matkaa ja tarkotuksena seuraavaksi oli mennä johonkin järvelle, missä oli jotain erityistä(tosin en kyllä ikinä saanut selville, että mitä erityistä..). Huomattiin sitten, että gps oli johdattanut meidät jonnekin kiertotielle, mutta sitäkin kautta kuitenkin pääsi järvelle. 

Aikalailla koko matka kääntymisiä lukuunottamatta oli SUORAASUORAASUORAA!

Ajettiin ja ihmeteltiin kun järveä ei näy. Katottiin sitten Iphonella ja oho hups järvi meni ohi ajat sitten :D No jätettiin järvi ja ajettiin sitten Pinnaclesiin. Sehän on siis sellanen puisto, mikä on täynnä kiviä, joista osa näyttää miehen sukupuolielimiltä... 







About 15minuutin jälkeen noi kivet oli nähty ja lähettiin ajamaan eteenpäin. Nähtiin meidän oikeella puolella meri koko ajan, mutta meni ainakin puol tuntia, että oikeelle käänty tie. Mentiin sitten sille tielle ja ajettiin sen päähän. Sieltä haarautu kaks hiekkatietä joko oikeelle tai vasemmalle. Mietittiin hetki kumpaan käännytään ja päätettiin sitten kääntyä oikeelle, koska sinne suurin osa muista autoista meni. Ajettiin 5minuuttia ja tajuttiin, että ei hitto me jäädään kohta jumiin kun se hiekka oli sellasta upottavaa hiekkaa..Ajettiin kuitenkin vielä eteenpäin joku 15min. hitaasti. Päästiin kuitenkin tien melkein loppuun ja nähtiin jo rantakin KUNNES... jäätiin hiekkaan jumiin...



Siellä oli tollasia ränsistyneitä peltitaloja ja me ihmeteltiin. Se paikka näytti just sellaselta, että jos siellä olis ollut pimeellä niin joku olis tullut murhaamaan sut ja kukaan ei olis kuullut. Myöhemmin saatiin selville, että se on joku vanha kalastajakylä tms.



No rannalta tuli sitten aika nopeesti joku nainen ja mies. Se mies sitten auttoi työtämään auton pois sieltä samalla kun mä yritin muistella miten manuaalia autoa ajettiin ja päästiin auton kanssa rannalle! Mies kysy nauraen minkä ihmeen takia tultiin tota tietä, koska kauempana (eli se tie mikä haarautu vasemmalle) menee isompi tie. No sanoin, että seurattiin muita, jollon se osotti muita autoja: jaa noita jeeppejä? Joo kaikki muut autot oli kunnon maastureita ja me mentiin sinne meijän pikkuautolla, missä on kaks ovee :D Mutta aika paratiisi toi ranta sitten oli kyllä! Valkosta hiekkaa ja meri oli toooosi sininen!!







Lähettiin sitten etsimään sitä isompaa tietä pois ja mä jo ehdotin, että se on varmaan toi, mutta tytöt ei uskonut ja halus mennä sitä rantaa eteenpäin. Mentiin sitten jonnekin "tielle" mikä niiden mielestä oli se iso tie ja guess what.. we were stuck in the sand again! No tytöt sitten työnsi ja mä jatkoin ajamista :D Ajoin sitten sille tielle minkä ajattelin olevan se iso tie ja kas kummaa, se oli ehkä 100metriä ja oltiin takasin kunnon tiellä.. Eli kierrettiin alussa ihan turhaan kamalan pitkä matka sillä pienellä tiellä minne jäätii jumiin.. No jatkettiin sitten matkaa ja ajettiin Lanceliniin, mistä löydettiin sandboarding vuokrauspaikka. Vuokrattiin kaks lautaa ja lähettiin ajamaan hiekkadyyneille.

Ja sitten alko sandboarding ! Se oli kyllä hauskaa vaikken kyllä kauheen hyvä ollutkaan... Ensin laudalla alas ja sitten piti kävellä ylös asti laudan kanssa. Aikamoista kuntoilua, eipähän tarvinnut enää mennä lenkille samana päivänä.










Mutta tosiaan laskettiin siinä sitten joku puoltoista tuntia kunnes piti lähteä takasin. Käveltiin autollepäin kunnes tajusin mun kameran linssin tippuneen matkalla... No ei siinä mitään kävelin sitten takasin sinne dyynin päälle ja sieltähän se löyty! Onneks!


Sitten alko kotimatka, mikä meni paljon nopeemmin kun menomatka, koska tälläkertaa ei menty kiertoreittiä :D Heitettiin saksalaiset tytöt kotiin ja päätettiin vielä Saran kanssa mennä Burns Beachille katsomaan auringonlaskua. Ei kyllä paljoa nähty kun aurinko ehti laskee niin nopeesti...





Oli kyllä tosi mukava päivä, vaikka välillä ärsytti kyllä todella paljon kun nää saksalaiset tytöt puhu vaan saksaa. Jos lähtee päiväks autolla ajamaan noinkin pitkän matkan ja mukana on ihmisiä ketkä ei ymmärrä sun kieltä niin mun mielestä se on tosi epäkohteliasta olla puhumatta englantia. En tajua miten jotkut ihmiset(saksalaiset) ei ymmärrä sitä täällä... No nytpähän ainakin tiedetään seuraavaa retkeä varten :)

Olin kotona 7jälkeen. Kävin suihkussa, söin, skypetin kotiin ja menin nukkumaan ennen 10pm...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun kivoja kuvia.
Matkailu avartaa ja löytyy kivoja paikkoja.
t.mamma

JJred kirjoitti...

Heh,, mullaki on saksalaisten kavereiden kanssa taalla vaha sama ongelma ku sulla. Ne puhuu tosi paljon saksaa, ja oon aina iha kujalla. Ja tuntuu tosi pahalta et jatetaa ulkopuolelle sillai.

Paljo siel on nopeusrajotukset suorilla teilla?
Noi tiet meinaa nayttaa just silta, et vois vaa painaa kaasua, kunnes rajotin tulee vastaan. :D

Ma haluan kans paasta kokeilee sandboardingia!!! :P

Sini kirjoitti...

Joo siis mun mielestä se on epäkohteliasta jos porukassa on ykskin joka ei ymmärrä..

no täällä nopein mitä saa ajaa niin on 110km/h, että ei siellä kauheen lujaa hurjastella. toi on varmaan nopein sen takia kun täällä on noita villieläimiä niin paljon, että jos sellanen juoksee tien yli niin ehkä ehtii varomaan :D

kannattaa se oli tosi hauskaa! :)