perjantai 9. marraskuuta 2012

Eroja

Suomen ja Australian(Perthin) välisiä eroja mitä nyt tähän mennessä on tullut vastaan:

Täällä Perthissä
-Keskustan bussit on ilmasia
-Linnut on aivan liian kovaäänisiä, luulin kerran, että joku lapsi ulkona leikkii niillä tiedättekö kun vappuna on niitä kovaäänisiä pyöritysjuttuja. Kun huomautin asiasta ääneen niin sain vastauksen, että se on vaan lintu...
-Sunnuntaisin täällä on tapana mennä muutamalle. Kuinka moni Suomessa lähtisi muutamalle, jos maanantaina on työpäivä ja on jo viikonlopun ollut juhlimassa?
-Täällä sakotetaan aika reippaasti jos ajat vähääkään ylinopeutta..(onneks suomiajokortti toimii aika hyvin, että pääsee livahtaan maksamisesta)
-Täällä ei osata rakentaa taloja, talvella aamusin saatta olla tyyliin nollassa ja sisällä melkein saman verran kun näissä taloissa ei mitään eristyksiä... Niin ja kesällä sitten ylikuuma!
-Koulupuvut
-No worries -asenne
kuva weheartista
-Kengillä sisällä
-Kokolattiamatot
-Luonto
-Kaikki on tosi ystävällisiä tuntemattomillekin
-Ihmisille moikataan ei katota maahan vastaantullessa
-Kun laittaa ovet lukkoon sisältäpäin(suurimmassa osassa taloja missä oon käynyt) avaimella, ei pääse sisältä ulos enää ilman avainta. Mites tää sitten jos on vaikka tulipalo ja ei oo avainta lähellä?
-Hanavesi. Täynnä jotain klooria tms
-Astioiden pesu käsin. Täällä ei huuhdella astioita saippuasta?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

jee, onpas kiva, että tuut tammikuulla takaisin :).

Marita

Anonyymi kirjoitti...

no kuulosta mun mieleltä ihan kivalta! kiva kun bussit on ilmaiaisia ja ihmiset on niin ystävällisiä!!! :) mut hassu että on klooria hanavedessä...
skypeillään lauantaina!! <3 t: Lisa