maanantai 28. toukokuuta 2012

When you decide to be an au pair

Mulle on tullut paljon kyselyjä au pairiuteen liittyen, joten teen nyt sitten muutaman postauksen tähän liittyen. Alotetaan vaikka siitä kun päätin, että haluan lähteä au pairiksi. Tosiaan nyt tulee vaan sitten mun mielipiteitä ja kokemuksia!

Vuonna 2010 pistin paperit Cultural Care -nimiselle au pair järjestölle, toivoen löytäväni hostperheen jenkeistä itselleni. Kävin haastattelussa Helsingissä, hankin suosituksia, lääkärintodistuksia, kopioita ties mistä papereista, tein Dear Family -kirjeen ja hankin kuvia lapsien kanssa. Perhettä etsin monta kuukautta, kunnes kyllästyin järjestön hitauteen ja lähdin seikkailemaan internetin ihmeelliseen maailmaan. Löysin sivuston nimeltään aupair-world.net ja tein profiilin sinne. Toi sivusto tosiaan ei ole mikään järjestö ja pitää olla varovainen, koska sieltä löytyy välillä myös huijareita(tosin käsittääkseni vähemmän kun muilta vastaavanlaisilta sivuilta). Laitoin viestiä monelle perheelle ja juttelin skypen välitykselläkin perheiden kanssa. Tammikuussa puhuin sitten puhelimessa puoliksi suomalaisen perheen kanssa ja sain paikan. Lähtö oli kolmen viikon päästä puhelusta. Alkoi kauhea säätäminen. Vakuutukset kuntoon, pakata piti, nähdä ystäviä, pitää läksiäisiä, varata lennot ym. Niin ja sain sitten myöhemmin(kun olin jo jenkeissä) viestiä järjestöltä, että mun puhelinnumero oli ollut siellä väärässä muodossa joten sen takia perheet ei ikinä soittanut mulle! Loistavaa toimintaa..

Loppuvuodesta sitten pistin paperit uudestaan Cultural Care -järjestölle ja halusin lähteä HETI, mutta perheet kenen kanssa juttelin olis halunnut mut vasta 4-6kk odottelun jälkeen. Yhtenä iltana menin sitten taas katsomaan aupairworldiin ja skypetin perheiden kanssa. Yhtenä aamuna sitten heräsin ja juttelin Australiassa asuvan yksinhuoltajaäidin kanssa. Puhelu meni tosi hyvin, sähköpostilla varmistu 10minuutin jälkeen mulle paikka. Soitin äidille mitä mieltä se on ja lennot varasin samana iltana kahden viikon päähän. Lähtö oli tälläkertaa toisaalta paljon helpompaa kun tiesi jo vähän mitä odottaa ja mitä pitää tehdä ennen lähtöä. Toisaalta taas vähän jännitti kun yksin piti lentää pitkät lennot, mennä paikkaan mistä ei tiennyt mitään ja toivoa, että joku on vastassa lentokentällä!

suomi24 au pair on toinen paikka missä monet perheet ilmottaa kun haluavat suomalaisen au pairin. Näissä perheissä on useinmiten äiti/isä suomalainen.
Myös facebookista voi löytää tulevan hostperheensä. Itse oon liittynyt Au pair in Perth -nimiseen ryhmään ja joka viikko siellä joku laittaa viestiä, että tarvitsevat au pairia. Eli yrittää vaan etsiä kaupungin/maan mukaan noita ryhmiä :)

Itse kannatan enemmän itsenäisesti lähtöä kun järjestön kautta lähtöä(jenkkeihin tietty eriasia). Mun mielestä ne on vaan rahastusta ja paljon halvemmalla pääsee kun lähtee ilman! Mutta tietty mikä kestäkin tuntuu sopivalta...

Ja vielä vinkkinä, jos päättää laittaa aupairworldiin profiilin(tai muualle jonkun ilmotuksen). Muistakaa, että se profiili on teidän työhakemus. Miettikää mitä sinne kirjotatte ja millasen kuvan haluatte itsestänne antaa. Jos kuvia sinne päätätte laittaa(suositeltavaa), älkää laittako kuvia missä ootte juhlimassa, rannalla bikineissä tms.. Kuvat lasten kanssa on parhaita! :)

Ei kommentteja: